Despre Ceapa si Usturoi

Din studiile efectuate asupra proprietatilor si efectelor Cepei si Usturoiului,se pare ca aceste doua vegetale deosebite au proprietatea de a “absoarbe” virusii si bacteriile, in momentul in care sunt “activate”(taiate), adica in momentul in care intra in contact cu aerul.

Astfel, in trecut, in traditia romaneasca Ceapa si Usturoiul se “desfaceau” la masa si se mancau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lasa “pe mai tarziu”.

Si de ce se facea asa?… In momentul in care Ceapa si Usturoiul sunt “activate”(taiate) (intra in contact cu aerul), ele incep sa “absoarba” din mediul inconjurator virusii si bacteriile.

Cind se mananca direct, pe loc, ea intra direct in organism. Astfel, procesul de absorbtie al virusilor si bacteriilor se produce doar in interiorul organismului, preluand de acolo virusi si bacterii.

In cazul in care Ceapa si Usturoiul nu se consuma “pe loc”, in contact cu aerul ele incep “absorbirea” de virusi si bacterii din mediul inconjurator (pana la momentul in care le mancam), pe care noi apoi le introducem in organismul nostru gata “impanate”.

Astfel, putem alege:

– folosim Ceapa sau Usturoiul spre a atrage virusii si bacteriile din atmosfera, apoi aruncam ceapa si usturoiul la gunoi.
– folosim Ceapa si Usturoiul sa absoarba doar virusii si bacteriile din organism ingerandu-le imediat ce le-am taiat…

Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si s-o folosesti pentru gatit a doua zi. Devine otravitoare intr-o singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot provoca infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila si chiar intoxicatii alimentare.

Si inca un lucru foarte important : nu achizitionati ceapa sau usturoi la care le-au fost retezate “mustatile”-radacinile , cu o portiune din bulb . Acolo , este deja portita deschisa…